Vrijwilligers

Ongeveer 40 vrijwilligers, variërend in leeftijd van 16 jaar (minimumleeftijd) tot 70+ zijn actief bij de Wereldwinkel Bathmen.

De werkzaamheden die de vrijwilligers voor de Wereldwinkel verrichten zijn zeer divers. Een aantal van hen staat in de winkel, anderen houden zich (ook) bezig met de PR, inkoop, etaleren, klussen, administratie of hebben een bestuursfunctie.

Van winkelmedewerkers wordt gevraagd minimaal één dagdeel per twee weken te werken, meer mag natuurlijk ook. Hoeveel tijd de andere activiteiten kosten is moeilijk in te schatten. Dit hangt onder andere af van de tijd van het jaar, maar ook van de tijd die de vrijwilliger ter beschikking heeft.

Een ding hebben de vrijwilligers van de Wereldwinkel gemeen: De doelstelling en motivatie. Iedereen zet zich in om kleine producenten uit de Derde Wereld zelf een toekomst te laten opbouwen, door in en verkoop van hun producten door de Fair Trade organisatie. De producten worden door Fair Trade tegen een eerlijke prijs gekocht en steunt projecten die de ontwikkeling van de producenten en hun omgeving stimuleren. Dit  alles met oog voor milieuvriendelijke productie.

Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte. Diegene die de doelstellingen van de Wereldwinkel omarmt en wat tijd ter beschikking heeft, wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden in of te bellen naar de winkel (0570-540680).