Gered Gereedschap

De Wereldwinkel Bathmen is een inzamelpunt in ten behoeve van de stichting Gered Gereedschap

Heeft u twee zagen in huis? Een sleutelset die u nooit gebruikt of een naaimachine die achterin de garage staat? Breng het naar de Wereldwinkel Bathmen aan de Schoolstraat 25 en maak er anderen blij mee !
Gered Gereedschap zorgt dat mensen in ontwikkelingslanden een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.

Dit wordt gedaan vanuit een praktische instelling; Gered Gereedschap geeft geen geld maar doneert gereedschap waarmee iemand zelf een vak kan leren en geld kan verdienen. De missie van Gered Gereedschap is om met concrete oplossingen duurzame veranderingen teweeg te brengen.

In Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden jongeren en startende ondernemers ondersteund met gereedschap voor praktijkonderwijs en productiewerk. In Nederland stelt Gered Gereedschap mensen in staat om actief bij te dragen aan een duurzame wereld door gereedschap in te leveren en te recyclen of door mee te werken als vrijwilliger.

De stichting Gered Gereedschap werd in 1982 opgericht en verscheept inmiddels 10 zeecontainers vol gereedschap per jaar ( ongeveer 100.000 stuks). Het aantal werkplaatsen in Nederland waar het gereedschap wordt verzameld en opgeknapt door vrijwilligers is in de loop van de jaren sterk gegroeid.

Zeer gewenst zijn de volgende gereedschappen en machines:

- Ring- en steeksleutels - Multimeters - Lijmklemmen - Generatoren - Eenvoudige draaibankjes voor hout- en metaal - Lasapparaten en accessoires - Bankschroeven - Alle soorten autogereedschap.

Het gaat bij deze inzameling NIET om bijvoorbeeld computers, huishoudelijke apparaten , accuboormachines, of doorgeroest gereedschap. U kunt uw overtollig gereedschap inleveren bij de Wereldwinkel Bathmen tijdens de openingsuren.  

Wilt u meer weten over het werk van de Stichting Gered Gereedschap, kijk dan op de website: www.geredgereedschap.nl.